Wie ben ik

“Het is geen hobby, het is mijn leven”

Al sinds ik als 15-jarige een eigen hond  (Dalmatiner) kreeg en met haar kennis maakte met de hondensport. Is mijn liefde voor honden, hondengedrag en trainen van en met honden ontstaan. Samen met mijn partner Martin heb ik sinds 2007 een Boxerkennel. Momenteel zijn wij de trotse en gelukkige eigenaren van 7 boxers in de leeftijd van 12 maanden tot 12 jaar. Met onze eigen honden ben ik actief in de africhtingsport (IPO). Met onze oudste reu, Tayson, heb ik het IPO 3 behaald, dit is de hoogste africhtingsgraad  voor IPO. Momenteel is de jongere garde aan de beurt en ook met hun zijn we weer vele uren op het trainingsveld te vinden. Met Tayson ben ik terecht gekomen op een Boxerkringgroep en vanaf die tijd ben ik mij verder gaan verdiepen in het gedrag en de leerpsychologie van honden.

Honden zijn zulke mooie wezens, ik wou dat Iedereen ziet wat ik zie. En dat iedereen eens in die spiegel keek die honden ons voor houden

In 2003 heb ik dan ook het certificaat behaald bij Martin Gaus. Vanaf dat moment ben ik mijzelf blijven ontwikkelen op kennis en ervaring met diverse opleidingen, lezingen en seminars. Na het behalen van de “C-module” mag ik mij sinds 2007 Kynologisch Instructeur noemen. Natuurlijk heb ik niet alleen mij Theoretisch ontwikkeld op kynologisch gebied, maar ook de nodige praktijkervaring opgedaan.  Op de kringgroep waar ik met mijn eigen honden trainde, heb ik van 2002 t/m 2008 de puppy-, G&G-beginners en G&G-gevorderden lessen gegeven. Daarnaast verzorgde ik zowel de theorielessen voor pup eigenaren als  ook voor de overige instructeurs van de vereniging.  Vanaf 2008 ben ik, mede door mijn opleiding, in Denemarken terecht gekomen en heb daar stage mogen lopen in een dierenpension met een hydrotherapiecentrum voor honden. Door deze stage heb ik meer ervaring gekregen in het  gedrag en de beweging van honden. Dat laatste heb ik vanaf 2010 verder uitgebouwd met symposiums en een cursus sportfysiologie in 2011. Na mijn terugkeer in Nederland, ben ik vanaf 2010 werkzaam geweest voor de dierenbescherming als asielmanager. Sinds 2012 wonen wij in Alteveer gn.  hier hebben wij de ruimte om mijn inmiddels uit de hand gelopen hobby voort te zetten met een eigen hondenschool en pension. En zo mijn kennis te delen….

 

 

 

 

 

 

 

 

Kortom: Ik ben trainer, fokker, exposant maar bovenal liefhebber van honden.

 • Gevolgde opleidingen, cursus, werkervaring, workshops en lezingen;
 • Testen van gedrag, Martin gaus( 2014)
 • Power breeds, Johan Struwe (2014)
 • Creatief lesgeven, Judith Lissenberg ( 2014)
 • Stress bij honden, Monique Bladder ( 2014)
 • Geluid uit of zacht, Marleen van baal (2014)
 • Obedience , Gwen Griffioen, ( 2014)
 • Instructeur io Balance en coördinatie van Sam Turner 2013 -2014)
 • Lezing Monique Bladder, agressie bij honden, ( 2013)
 • Impuls controle, Liesbeth Hoogendoorn ( 2013)
 • Workshop HTM van Marina Delsink (2013)
 • Lezing Stap contact-methode Klaas wijnberg (2013)
 • Workshop Succesvol Hondernemen, Monique Appels (2013)
 • Elementaire Exterieur en beweging , Gerda Schaufeli (2013)
 • Workshop ABC training, Hermina Stout (2013)
 • Cursus  Kynologische Kennis KK1 (2013-2014)
 • Seminar; Positief trainen, Ingmar Sioen (2013)
 • Lezing; Hondenfluisteraar Klaas Wijnberg (2013)
 • Workshop Hersenwerk voor honden , Inge van Harte (2012)
 • Workshop Praktijkspeuren Pieter van Ommen (2012)
 • Symposium dag “WOLF VERSUS HOND” (2012)
 • Lezing, Rauwe Voeding  Dhr. Erwin van Gijtenbeek( 2012)
 • Cursus Sportfysiologie , Ronald Mouwe  Module 1, 2, 3  ( 2011)
 • Bewegingsstoornissen bij de hond, Symposium 2010
 • Interim Manager dierenasiel  Dierenbescherming Groningen  (2010-13)
 • Diermanagement (LOI), certificaat behaald in 2010
 • Coachen ( Aequor), certificaat behaald in 2010
 • Healing touch for Animals, Corol Comitor Level  1 en 2 certificaat behaald in 2009
 • Medewerker Dierenpension en Hydrotherapiecentrum  voor honden in Denemarken (østjysk hundecenter )
 • Kynologisch Instructeur, cynophilia, certificaat behaald in 2007
 • EHBO voor Dieren, certificaat behaald in 2007
 • Universiteit Utrecht, Geneeskunde voor Gezelschapsdieren, FelCan 7 punten, certificaat behaald in 2007
 • Jan Fennell, hondenfluisteraar, 2007
 • Bedrijfshulpverlening (BHV), certificaat behaald in 2006
 • Happy pup, Happy dog, Amanda Pluiymakers, Certifcaat 2006
 • Calming Signals, Turid Rugaas, certificaat in 2006
 • Instructiecursus G&G, cynophilia, certificaat behaald in 2005
 • Martin Gaus, Leerpsychologie honden, certificaat behaald in 2003
 • Sociale Hygiëne (SVH), certificaat behaald in 1998