puppysocialisatie cursus

Een goed begin is het halve werk. Voor het opvoeden van een pup is dit gezegde meer dan waar. Een goed begin is het fundament, een periode die je nooit meer kunt inhalen. De ervaringen van de pup en uw begeleiding tijdens zijn opvoeding bepalen voor een groot deel zijn ontwikkeling.

Het is dus van het grootste belang om vroeg en goed aan de slag te gaan.
Natuurlijk kunt u in een boek lezen hoe u een pup moet opvoeden, maar het is veel leuker om naar een puppycursus te gaan. Bovendien heeft dat een aantal voordelen. Zo kan uw hondje kennismaken met pups van andere rassen: een Bouvier-pup is nu eenmaal groter en lomper dan een Pekingees-pup. Op deze manier leren de honden met elkaar omgaan zonder dat er onbedoeld de brute kracht van volwassen honden aan te pas komt. Daarnaast kunt u op de puppycursus met andere eigenaren ervaringen uitwisselen. Op de cursus leert u hoe u het jonge hondje een aantal basisvaardigheden kunt bijbrengen zoals zitten, liggen, komen, netjes meelopen zonder te trekken en tandjes laten zien. Verder kunt u op de puppycursus alle vragen stellen die in de loop van de week bij u opkomen. Van dingen over de voeding, zindelijk maken, vernielzuchtig gedrag, alleen laten tot aan hoe lang de jonge hond per dag uitgelaten mag worden.
Daarnaast kan vroegtijdig gedrag onderkend worden dat later tot probleem gedrag kan geven en dit met zachte hand in goede banen leiden.
Naast het op een positieve manier aanleren van de basis oefeningen gaan we aan de slag met een aantal andere voor de pup belangrijke vaardigheden. We leren u  te kijken naar de pup en hem te coachen als hij het moeilijk vindt of onzeker/angstig is in bepaalde situaties. Om deze vaardigheden te leren bieden wij in onze lessen de puppen verschillende prikkels aan, maar  blijven wij de puppen ook prikkelen met uitdagende spelletjes. Te denken valt aan braintraining  het oplossen van puzzels, of een betere lichaams coördinatie en balans door het lopen van cavaletti’s of  het lopen over een  bruggetje. Maar ook verschillende ondergronden zullen uw pup prikkelen om zich geestelijk te ontwikkelen. Ze zullen leren omgaan met bewegende/wiebelige ondergronden,  of andere materialen om over heen te moeten lopen.

Onze puppy cursus bestaat daarom uit een unieke combinatie van  een individuele trainingsles, theorie en praktijk gerichte socialiserings-lessen.
De eerste les is altijd een privé-les  Zo krijgen u en uw pup alle aandacht, u krijgt antwoord op al uw vragen en het hele gezin kan bij de les aanwezig zijn. Uw pup kan rustig wennen aan de nieuwe omgeving, en krijgt u maar ook ik een goede indruk van het karakter van de pup. Indien noodzakelijk of wenselijk kan een karakter test worden afgenomen.

In onze lessen leren wij u  de pup te begrijpen en leert waarom hij bepaalde dingen doet of juist niet doet. Wij geven u en uw pup een super start!